Böyle giderse 5 yıl sonra kasap kalmayacak

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kasaplık mesleğinin dededen geldiğini belirterek, Türkiye’de yeni kasap yetişmemesinden şikayet etti.

Böyle giderse 5 yıl sonra kasap kalmayacak

Kasaplığın en ağır meslek grubuna girdiğini ifade eden Yardımcı, buna rağmen en az kazananın da kendileri olduğunu vurguladı. Devletin bir an önce kasaplık mesleğine el atması gerektiğini ve kendilerine destek vermesinin şart olduğunu savunan Yardımcı, ‘Bugün Antalya’da bir ‘Kasaplık Okulu’ açılsın biz buna gövdemizi koyarız. Ama böyle bir okul yok. Böyle bir yetiştirici de yok. Zaman zaman Çıraklık Okulu’na giriyoruz ve bakıyoruz ki orada mesleği bilmeyenler sınav yaptırıyor. Bu olmaz. Adam çocuğunu getirip sana çırak olarak vermiyor. Kasaplık böyle giderse 5 yıl sonra işçi bulamaz. Baba mesleğini devam ettirenler çalışıyor. Devam ettirmeyenler kalfa çırak bulamıyoruz” dedi.

AŞÇILIKLA BİR TUTULUYOR

Türkiye’de çıraklık eğitimi olduğunu ancak kasaplıkla ilgili sınıf bulunmadığını dile getiren Yardımcı, çıraklık okulunda kendilerini aşçılıkla bir tuttuklarını kaydetti. Osman Yardımcı, “Böyle bir şey olmaz. Kasaplık ayrı, aşçılık ayrıdır. Meslek okuluna kasaplık olarak giriyorsun ama üye azlığından dolayı sana özel öğretmen veremiyorlar. Dolayısıyla o birkaç kişiyi aşçılık sınavında eğitmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X