Böyle giderse su fakiri ülke olacağız

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Erkan Yaslıoğlu… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal sordu, Erkan Yaslıoğlu yanıtladı…

Böyle giderse su fakiri ülke olacağız

Küresel ısınmaya bağlı kuraklık vahim bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Erkan Yaslıoğlu, “Su zengini bir ülke olduğumuz söyleniyor ama  nüfus bu artışla devam eder ve kuraklık sürerse  2030, 2040’lara geldiğimizde  kişi başına su miktarı yıllık 700 metreküpe düşebilir ki bugün 1300 metreküptür. Bir dönem 1700 metreküplerdeydi” diyerek yaklaşan tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Yaslıoğlu, kuraklığın devam etmesi halinde, ürün hasadının düşeceğini ve bu durumun da fiyatlara olumsuz yansıyacağını kaydetti. Son yıllarda Türkiye’de tarım topraklarının hızla küçüldüğünü de anlatan Yaslıoğlu, “Türkiye’de en yüksek ekilebilir arazi miktarına 1989 yılında 28,5 milyon hektar ile ulaşılmış. O yıl kişi başına düşen arazi 0,63 hektar olurken 2019’da toplam 23,5 milyon hektarda kişi başına düşen arazi oranı 0,28 hektara düştü” diye konuştu.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X