‘Böyle hesap uzmanını sıradan bir şirket bile çalıştırmaz’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi ve ”Böyle hesap uzmanını sıradan bir şirket bile çalıştırmaz” dedi.

‘Böyle hesap uzmanını sıradan bir şirket bile çalıştırmaz’

Bakan Çelik, Olay Televizyonu’nda canlı yayınlanan ‘Her Açıdan Özel’ programında Ahmet Emin Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Seçim vaatlerinden dolayı CHP’ye yüklenen Çelik, asgari ücretin ‘geçim’ değil, ‘koruma’ ücreti olduğunu hatırlattı. Türkiye’de işletmelerin çok büyük bölümünün küçük ölçekli işletmeler olduğunu ve yüksek maliyetler nedeniyle emek yoğun şirketlerin üretimi Mısır gibi ülkelere kaydırdıklarına dikkat çeken Çelik, ”Emek yoğundan teknoloji yoğuna geçiş dönemlerinde dengeleri çok dikkatli götürmek gerekiyor” dedi.

‘DAĞLARI DELİYORUZ’

AK Parti iktidarı döneminde büyük yatırımlara imza atıldığını vurgulayan Çelik, ”Dağları, tepeleri deliyoruz… Edirne’den Kars’a kadar yatırımlar devam ediyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca dünyada genelindeki zorlu ekonomik şartlara rağmen ücretleri enflasyonun üzerinde artırdıklarına dikkat çeken Çelik, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini anlattı. İktidara geldiklerinde 257 lira olan SSK emekli maaşının 1070 liraya çıktığına dikkat çeken Bakan Çelik, en düşük tarım Bağkur aylığının da 65 liradan 648 liraya ulaştığını, seyyanen zamla bunun 748 lira olacağını kaydetti. Çelik, ”Emeklilere, taşeronlara, herkese sesleniyorum; verilecek ne varsa enflasyonun üzerinde verdik. Olmayan şeyi vermek bir iktidarın yapacağı şey değil. Geleceği karartamayız” dedi.

‘AÇIKÇA SÖYLÜYORUM BU ŞEREFSİZLİKTİR’

CHP’nin vaatlerinin yanlış ve gerçeklikten yoksun olduğunu ileri süren Bakan Çelik, ”Petrol mu buldun? Bir yerden doğalgaz mı çıktı? Nedir kaynağı? Söyledikleri kaynak yok” dedi. Bir hesap uzmanı olan CNP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sıradan bir şirketin bile çalıştırmayacağını savunan Çelik, emeklilerden alınan sosyal güvenlik primi ile ilgili vaatlerine de değindi ve ”Sosyal güvenlikte popülizm yaparsanız. Enflasyonu yükselecek, faizler artacak… Eski Türkiye’ye döneceksiniz. Sonra IMF’ye gidip avuç açacaksınız. Bu zulmdür, haysiyetsizliktir, açıkça söylüyorum; Türkiye’yi bu noktaya taşımak şerefsizliktir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X