Boyner’e Katar’dan dev yatırım

Lüks devi Valentino’nun da sahibi olan Katar merkezli ‘Mayhoola for Investments’ fonu, Boyner Group’a 885 milyon liralık yatırım yapacak.

Boyner’e Katar’dan dev yatırım

Fon bu şekilde Boyner Grup’un,  Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerinin sahibi olan halka açık şirketi Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları AŞ’de yüzde 30,7 paya sahip olacak. Boyner Grup, son 3 yılda YKM’nin yüzde 100’ünü, Boyner Büyük Mağazacılık hisselerinin yüzde 67’sini ve Beymen’in yüzde 50’sini satın alarak Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları AŞ’yi Türkiye’nin en büyük perakende yatırım şirketlerinden biri haline getirdi. Şirketin bu ortaklıkla BOYP, sermaye yapısını güçlendirerek geçmişteki hisse alımları için gereken finansal kaynağı da sağladığı belirtildi. Sermaye artışının SPK ve ilgili diğer kurumlarca onayının sonrasında Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları’nın Borsa İstanbul’da (BİST) halihazırda işlem gören hisselerinin oranı yüzde 14,5 olacak.

SES GETİRECEK YATIRIMLAR

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner, grubun 3 yıl önce belirlediği uzun vadeli stratejisini sistematik bir şekilde uyguladığını söyledi. Boyner şöyle devam etti: ”Mayhoola for Investments ortaklığı ile özkaynak yapımızı güçlü büyüme hedeflerimizi destekleyecek hale getirdik. Ortaklığımızın perakende şirketlerimizin Türkiye’deki lider konumlarını güçlendirirken, uluslararası yatırımlar açısından da gelecek stratejilerimize büyük katkı sunacağına inanıyorum. 2015 ve sonrası sektörümüz için heyecan verici yıllar olacak. Müşterilerimizden aldığımız ilham ve güçlenen finansal yapımızla yeni nesil perakendede dünyaya örnek olacak ve ses getirecek yatırımlar planlıyoruz.”

TÜRKİYE KONUSUNDA ÇOK İSTEKLİYİZ

Valentino’nun da sahibi olan ‘Mayhoola for Investments’ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de moda ve perakende pazarına girmek konusunda çok istekliyiz. Boyner Grup’un bu amacımıza ulaşmak için en doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz. Boyner markalarının Türkiye’de daha da büyümesini ve küresel pazarlara açılmasını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X