Bozbey: Dönüşüm nüfusu artırmamalı

Nilüfer Belediye Meclisi olağanüstü toplantısına kentsel yenileme damgasını vurdu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenileme konusunda karar alırken kriterlerin olması gerektiğini belirtti ve “Yapılacak yenileme nüfus yoğunluğunu artırma

Bozbey: Dönüşüm nüfusu artırmamalı

Bozbey kentsel yenilemenin parsel bazında yapılmaması gerektiğini belirterek, bu konudaki çekincelerini şöyle ifade etti:

“Eğer siz bir bölgede yenilemeyi parsel bazında yaparsanız, zaten bu kentte şuanda ulaşım felç, yarın öbür gün bırakın kentin içine girmeyi kentin dışındaki mahallere dahi giremeyiz. Bir bölgesel plan yapmadan olumlu sonuç almanız mümkün değil. Onun için hem Büyükşehir hem de Nilüfer Belediye Meclisleri bu konuda duyarlı olmalı. Bu kent yarın hepimizden hesap sorabilir soracaktır da.” 

Başkan Bozbey, kentsel yenilemenin önündeki en büyük engelin mülkiyet yasası olduğunu da belirtti ve bu yasa olduğu sürece zorluklar yaşanacağının  altını çizdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X