Bozbey: Nilüfer çöplük olmayacak

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapa’da yapmayı planladığı Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’ne karşı çıkan Nilüferli muhtarlar, Nilüfer Belediye Meclisi’nde “Kayapa’da bir çöplük yapılıyor. Hep birlikte buna bir dur diyelim” diyerek tüm meclis üyeler

Bozbey: Nilüfer çöplük olmayacak

Nilüfer Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında toplanan Meclis’te, Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapa’da yapmayı planladığı Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi gündeme geldi.

Belediye Meclisi’ne Nilüferli muhtarları temsilen gelen Kayapa, Kuruçeşme, Dağyenice, Çamlıca ve Beşevler muhtarları katı atık tesisine ilişkin tüm meclis üyelerine çağrıda bulundu.

Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği adına söz alan Dernek Başkanı ve Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer, “Bugün muhtar arkadaşlarımız gelmediler. Kırgınlar, üzgünler. Sadece temsilen 4 arkadaşımızla buradayız. Tek kavgamız Nilüfer’e, mahallelerimize hizmet alabilmek” dedi.

Yılmazer’in çağrısının ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’deki demokrasi kültürü gereği herkes gibi muhtarların da Belediye Meclisi’nde söz alarak konuşabildiğine vurgu yaptı.

Kayapa’da yapılması planlanan katı atık tesisi ile ilgili Nilüfer Belediyesi’nin tavrını bir kez daha dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Birileri ‘Biz buraya bu tesisi yapacağız’ dedi ve yaptı. Neden? Nedenini dahi bilmiyorlar. Tek bir cümle söylediler: ‘Orası hazinenin yeri, para vermeyeceğiz’, buna el insaf denir. Para vermeyeceğiz diye o zaman gelin İhsaniye’ye yapın. Ya da gidin Heykel’e yapın. Oraya da para vermezsiniz. Onun için bu konuda özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyelerinin sorumluluğu çok daha büyüktür. Çünkü hiç taraf görünmeseler bile orada destek vererek taraf olmuşlardır. Oraya çöplüğün kurulmasını bilfiil istemişlerdir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X