Bozbey: Nilüfer’i kadınlar değiştirecek

Nilüfer Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Mustafa Bozbey, “Eğer Nilüfer değişecekse, kadınlar değiştirecek. Eğer Bursa, Türkiye ve dünya değişecekse, kadınlar değiştirecek” dedi.

Bozbey: Nilüfer’i kadınlar değiştirecek

Nilüfer Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara yönelik etkinlik düzenledi. 

Gold Majesty Otel’de gerçekleşen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey, Nilüfer’de bulunan 22 kadın derneğinin başkanları, üyeleri ve Nilüferli kadınlar katıldı. Başkan Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte kadınlara, özel tasarlanmış çiçek dağıtarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. 

Başkan Bozbey etkinlikte yaptığı konuşmada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemine değindi. Bozbey, “8 Mart, hak ve özgürlükleri başta olmak üzere, emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani sizlerin günüdür. Hiçbir ülke, kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmez, kalkınamaz, demokratikleşemez. Bunun mümkün olmadığını biliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle biraz durup kendimize, çevremize bakalım ve yaşadığımız tüm sorunların, kadın olmaktan dolayı uğradığımız ayrımcılık olduğunu görmeye çalışalım” şeklinde konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kadınların eşit koşullarda çalışma ve ayrımcılığa uğramadan yaşama hakkını talep ettiği eylem günü olduğunu vurgulayan Bozbey, “Biz de bu vesileyle sizleri 8 Mart’ta alanlara davet ediyoruz. Geceler de sokaklar da meydanlar da bizim. Yaşasın Kadın Dayanışması” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediyesi’nin yıllardır kadınlarla ortak proje ürettiğini belirten Başkan Bozbey, “22 kadın derneğimiz oldu. Birçok ortak projeye imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Kadınların, aile bütçelerine biraz daha katkı sağlamalarını amaçlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X