Bozbey öğrencilere ‘Yerel Yönetimler’i anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sosyal Bilgiler Dersi’nde ‘Yerel Yönetimler’ konusunu işleyen öğrencilere yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını anlattı.

Bozbey öğrencilere ‘Yerel Yönetimler’i anlattı

Koç İlköğretim Okulu ve Hasan Güney İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler Dersi’nde işledikleri “Yerel Yönetimler” konusunu yerinde öğrenmek için Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne gelerek Başkan Mustafa Bozbey ile görüştü. Bozbey, basın odasında bir araya geldiği öğrencilere yerel yönetimlerin işleyişlerini, görev ve sorumluluklarını anlattı. Nilüfer Belediyesi’nin tüm hizmetlerini ‘önce insan’ ilkesiyle gerçekleştirdiğini söyleyen Bozbey, çocukların trafik, ulaşım, nükleer santral gibi bir çok konuda merak ettikleri sorulara cevap verdi.

Nilüfer’de bisikleti yaygınlaştırmak için büyük çaba harcadıklarını ve önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Bozbey, çocuklara ‘bisiklet kullanın’ çağrısı yaptı. Bozbey, “Çocukları bisiklet yollarında bisiklet kullanırken görürken çok mutlu oluyorum. Bazen durdurup memnun olup olmadıklarını soruyorum. Türkiye’de bisiklet yolları için çalışma yapan bizim gibi kurum yoktur. 130 kilomletre bisiklet yolu yaptık Bu yollara yenilerini de ilave edeceğiz. Yakın mesafelerdeki yerlere gitmek için bisiklet kullanın. Tabii güvenli bir şekilde. Okullarınıza giderken bisiklet kullanabilirsiniz. Bu konuda okulların çevresinde bizim yapabileceğimiz bir şey olursa Belediye olarak da destek veririz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X