Bozbey’den kentsel dönüşüm uyarıları

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) düzenlenen panelde Bursa’daki kentsel yenileme çalışmaları masaya yatırıldı.

Bozbey’den kentsel dönüşüm uyarıları

“Kentsel Dönüşüm Modernleşme” konulu panele Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Prof. Dr. Murat Yalçıntan ve Yüksek Mimar Cengiz Bektaş konuşmacı olarak katıldı.

 

Panelde konuşan Başkan Bozbey, sadece yapı stokuna müdahale eden bir kentsel dönüşüm politikasının yapı sayısının artmasına neden olacağını ve bunun da rant anlamına geldiğini savunarak, “Bunun da ötesinde ulaşım ve altyapı gibi temel unsurların göz ardı edilmesi kenti tamamen bir kaos ortamına sürükler. Tüm bunlar birer maliyettir ve bu maliyetler yurttaşlarımızın sırtına biner. İşte bu nedenle sadece yapı stokunun artırılmasına yönelik müdahaleler yerine bütüncül çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

İnsanların bu konuda farklı algı içerisinde olduğunu, kata kat, daireye daire isteyerek hareket ettiğini belirten Bozbey, “İnsanımız maalesef yoğunluk arttığında diğer ihtiyaçların kısıtlanacağını düşünmemekte. Park, eğitim, sağlık gibi kamusal alanlara her zamankinden fazla ihtiyaç var” ifadesini kullandı.

 

İnsan odaklı planlar ve projeler üretmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Bozbey, marka kentler, çılgın projeler peşinde olmadıklarını söyledi. Bozbey şöyle devam etti: “ İnsan için, insan odaklı projeler üretmekteyiz. Örneğin Ataevler’de biz genel anlamda plan yapalım istedik. Şuanda parsel bazlı çalışma yürütülüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu talebimize bakmadı bile. Müteahhitle vatandaşı karşı karşıya getiriyor. Biz uzlaşı kültürüyle çevreci yaklaşım sergiliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X