Bozbey`den tarihi imza

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Belçika`nın Başkenti Brüksel`de `İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Başkanlar Girişimi Sözleşmesi`ne imza attı.

Bozbey`den tarihi imza
Törende AB ülkeleri dışından tek kent Nilüfer olarak dikkat çekerken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, atılan imzanın ardından Komiser Hedegaard’la öz çekim yaparak bu çok önemli ana ayrı bir renk de kattı.
 
Kentlerin iklim değişikliğine uyumda harekete geçmelerini sağlamak üzere “Başkanların İklim Değişikliği Uyumu” üzerine vardıkları mutabakat, Avrupa Komisyonu tarafından oluşturuldu.
 
Belediye başkanlarının kentleri iklim değişikliğine karşı daha az savunmasız hale getiren ve vatandaşlarına daha sürdürülebilir bir gelecek vaat eden önlemler almasını ön gören sözleşmenin içeriğinde; “iklim değişikliklerinin önlenmesi”, “yerel yönetimlerin etkin önlem ve stratejiler geliştirmesi”, “çevre önlemleri konusunda AB fonlarının kullanılması”, “tarım, balıkçılık gibi kolay etkilenen sektörlerin korunması”, “doğal ve insan eliyle oluşabilecek felaketlerden doğacak zararın etkilerinin giderilmesinin garanti altına alınması” ve “tüm alt yapının AB standartlarına getirilmesi” gibi maddeler bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X