Bozcaada’nın Silueti Değişecek

Bozcaada’ya son yıllarda artan turist akını, özellikle ulaşım konusunda ciddi problemlere neden oluyor. AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent T…

Bozcaada’nın Silueti Değişecek

Bozcaada’ya son yıllarda artan turist akını, özellikle ulaşım konusunda ciddi problemlere neden oluyor. AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Bozcaada’daki mevcut limanın yerini değiştirerek hem ulaşımı kolaylaştırmayı hem de adanın doğal siluetini korumayı amaçladıklarını söyledi. AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, özellikle yaz aylarında büyük yoğunluğun yaşandığı Geyikli – Bozcaada hattında, yeni yatırımlarla iyileştirmeler yapılacağını söyledi. Çanakkale boğazı ve adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ’a ait Bozcaada feribotunun dümenine geçen AK Parti Milletvekili adayı Bülent Turan, gemiyi bir süre kullandı. GESTAŞ’ın marka değeri oldukça yüksek bir şirket olduğunu söyleyen Turan, “Bizim bölgede, marka değeri çok kıymetli olan şirketlerden bir tanesidir, bir kamu şirketidir. Örnek yatırımları olan, halkımıza büyük katkı sağlayan özel yerlerden bir tanesi. Ama biz düre durak bilmeyen çok iş yapmak isteyen insanlarız. Yeni dönemde, ikinci yarıya başlarken, Genel Müdürümüzle de konuşup görüşüp, GESTAŞ nasıl daha büyük marka olur, nasıl yatırımlar yaparız, hangi hatlar gözden geçirilir bunlarla ilgili çalışacağız. Göreceksiniz yeni hatlarla, yeni çalışmalarla beraber, GESTAŞ’ın zaten büyük olan marka değerine daha büyük değer katacağız. Geyikli – Bozcaada hattı bizim için en önemli hatlardan bir tanesi. Yazın burada nüfusun katlanarak arttığı bilinen bir gerçek. Biz Bozcaada’daki limanımızı çok kullanışlı olmakla beraber, yeterli olmadığını ve şehir dokusuna zarar verdiğini düşünüyoruz. Oysa Bozcaada bizim için bir nimet. Bir turistik merkez. O yüzden oradaki vapur hattının, merkezin fotoğrafını bozmaması, oradaki dokuyu bozmaması için hemen yan tarafındaki koyla olup çevre yoluna direk bağlanan yollarla esas şehir dokusunu korumak istiyoruz. Sayın genel müdürümüzle konuştuk, paylaştık, bunları çalışacağız. Zamanı geldiğinde adımlarımızı atarak, yeni yatırımları gündeme getirerek, elimizden gelen gayreti göstererek Bozcaada’nın merkez dokusunu kollayarak esas limanı kullanmaya çalışacağız. Bunun için GESTAŞ’a düşen görevler var, valiliğe düşen görevler var ama en çok devlet liman işletmelerine düşen görevler var. Onlara bakacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X