Brent petrol 46 doları aştı

Akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyen Brent petrolün varil fiyatı, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 46 doları aşarak, 5 ayın zirvesini gördü.

Brent petrol 46 doları aştı

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, önceki gün Kuveyt’te petrol işçilerinin yaptığı grevi sonlandırmasının ardından güne düşüşle başlamış ve 42,80 dolara kadar gerilemişti. Bu seviyeden gelen alımlarla yukarı yönlü harekete geçen Brent petrolün varil fiyatı, ABD’de ham petrol stoklarının beklentilerin altında artmasının ardından yükselişini hızlandırdı ve günü yüzde 3,4’lük artışla 45,52 dolardan tamamladı. 

Dün de yükselişini 4’üncü güne taşıyan Brent petrolün varil fiyatı, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 46 doları aştı ve 46,10 dolarla 26 Kasım 2015’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Analistler, küresel ekonomiye yönelik iyimserliğin yükseldiğini, bununla birlikte ABD’de petrol stoklarının beklentilerin altında artarken üretim miktarının da azaldığını belirterek, tüm bunların petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini desteklediğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X