Brexit sonrası Cameron’dan istifa kararı

İngiltere’deki AB referandumu sonrası Başbakan David Cameron açıklama yapıyor. Cameron, “Halkın kararına saygı duymak gerekiyor” dedi.

Brexit sonrası Cameron’dan istifa kararı

İngiltere Başbakanı David Cameron, referandumu “AB’den ayrılalım” diyenlerin kazanmasının ardından eşiyle birlikte kameraların karşısına çıktı.

Çalışma ofisi “Downing Street”te açıklama yapan Başbakan Cameron AB’den ayrılma sürecini yeni bir başbakanın yürütmesi gerektiğini söyledi.  

Başbakan Cameron, “Verilen karar taze bir liderliğe ihtiyaç duyuyor. Benim için ülkemin başındaki kaptan olmamanın doğru bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

“AB’den ayrılma sürecini yeni bir başbakan yürütmeli” diyen Başbakan David Cameron, görevi bırakacağını söyledi ancak görevi bırakmakla ilgili kesin bir tarih vermedi. 

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB referandumunda AB’den ayrılma kararının çıkmasının ardından ekimdeki parti kongresinde görevi bırakacağını da açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X