Brezilya Devlet Başkanı’na soruşturma darbesi

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya.

Brezilya Devlet Başkanı’na soruşturma darbesi

Ülkede Ulusal Kongre’nin alt kanadında oluşturulan komite Rousseff’in görevden azledilmesi için 27’ye karşı 38 evet oyla soruşturma başlatılması kararı aldı.Bu talebinin Senato’ya ulaşması için Kongre’nin alt kanadında bulunan 513 üyenin üçte ikisinin onayı gerekiyor. 

Eleştiri oklarının hedefindeki Rousseff, 2014 yılında yeniden seçilebilmek için artan bütçe açığını manipüle etmekle suçlanıyor. Rousseff’in sosyal yardımları hazineden kaynak aktarmaksızın devlet bankalarına ödettirdiği iddia ediliyor.Roussef hakkındaki suçlamaların ardından geçtiğimiz hafta hükumetin en büyük ortağı Brezilya Demokratik Hareket Partisi koalisyondan çekildi.  2011’de ülkenin ilk kadın devlet başkanı olarak seçilen eski solcu gerilla, 2014’te de yüzde 52 oyla koltuğunu korumayı başardı. 2003-2010 yılları arasında devlete ait petrol şirketi Petrobras’ın başkanlığını yapan Rousseff’in bu dönemde yolsuzluk yaptığı da iddia ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X