Brezilya liderinin işkence gözyaşları

Askeri diktatörlük döneminde işkence gören Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef, aynı dönemde işlenen suçlarla ilgili hazırlanan raporu teslim alırken gözyaşlarını tutamadı.

Brezilya liderinin işkence gözyaşları

Eski bir solcu gerilla olan ve o dönemde kendisine de elektro şokla işkence yapılan Brezilya lideri Dilma Roussef, raporun misilleme olarak kullanılmayacağını, demokrasiyi güçlendirmeye araç olacağını söyledi. Roussef, ‘Bu raporun yayınlanmasının demokratik özgürlüklerin korunmasının önceliğimiz olduğunu göstereceğini umuyoruz. Her türlü otoriter yönetime ve diktatörlüklere karşı olmayız’ dedi.

20 BİN KİŞİYE İŞKENCE

2012’de kurulan komisyonun hazırladığı raporda 1964-1985 yılları arasındaki askeri diktatörlük döneminde insanlığa karşı suç işlendiği sonucuna varıldı. Raporda af yasalarının kaldırılması çağrısı da yapıldı. Askeri diktatörlük döneminde 20 bin kişinin işkence gördüğü tahmin edilen Brezilya’da, en az 500 kişinin de öldüğü ya da kaybolduğu belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X