Brezilya’da baraj çöktü! Çok sayıda ölü olabilir

Brezilya’nın güneydoğusundaki Minas Gerais eyaletinde bir barajın çökmesi sonucu çok sayıda kişinin öldüğünden endişe ediliyor.

Brezilya’da baraj çöktü! Çok sayıda ölü olabilir

Yetkililer, demir cevheri madeni yakınlarındaki barajın henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yerel saatle 16.00’da çöktüğünü ve yakınlardaki Bento Rodrigues kasabasını sular altında bıraktığını açıkladı.

Yerel basın 16 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de kayıp olduğunu belirtirken yetkililer şimdiye kadar sadece bir kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

Minas Gerais Sivil Savunma Ajansı, sulara kapılarak kaybolan çok sayıda kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Ancak heyelan tehdidi, çalışmaları olumsuz etkiliyor.

Globo TV, bölgenin helikopterden çekilmiş görüntülerini yayımladı. Görüntülerde kasabadaki evlerin su ve çamur altında kaldığı, araçların su içinde yüzdüğü ya da devrildiği görülüyor.

Bu arada yetkililer, madendeki kalıntıların suyla birleşmesinin toksin etkiye yol açabileceği uyarısında bulundu.

Baraja 7 kilometre uzaklıkta bulunan kasabada yaklaşık 500 kişi yaşıyordu.

Baraj, Samarco şirketine ait demir cevheri madeninin sudan korunması için inşa edilmişti. Şirket, Brezilya’nın Vale ve Avustralya’nın BHP Billiton grupları tarafından ortak işletiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X