Brezilya’da kaosa doğru

Yolsuzluktan hapis cezası onanan Brezilya’nın önemli siyasi kişiliklerinden, İşçi Partisi lideri ve Brezilya eski başkanı Lula Ignacio da Silva, kararı tanımadığını belirterek teslim olmadı. 

Brezilya’da kaosa doğru

Hakkında 12 yıla hükmedilen Lula da Silva, kendisine savunma hakkı verilmediğini ve yargı sonucunu tanımadığını ileten Lula, dün Metalurji İşçileri Sendikası Sao Paulo şubesinde direnişe geçtiğini resmi olarak ilan etti. 

Sivil darbeyle görevinden azledilen seçilmiş son başkan Dilma Roussef, milletvekili, solcu partilerin milletvekili ve senatörleri, Lula’nın direnişine destek vermek üzere dün sendika binasına geldiler. Federal polis, Lula’nın teslim olmaması ve direnişe geçmesi üzerine avukatlarla görüşmeler yapılacağını açıkladı. Hemen ardından sendika binasından gazeteciler çıkarıldı. Rio de Janeiro ve São Paulo başta olmak üzere, büyük kentlerde Lula’ya destek eylemleri gerçekleştiriliyor.

Saat beşi geçtikten sonra ise Senatör Gleisi Hoffmann, Lula’nın, geçen sene ölen eşine yapılacak anma  törenini ve Birleşmiş Milletler ile Federal Yüksek Mahkemeye yapılan itirazların  sonucunu beklediği için teslim olmadığını duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X