Brezilya’da sokaklar karıştı

Brezilya’da Senato’daki sağcı vekillerin oyuyla mali kuralları ihlal etmekten yargılanmasına karar verilen Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in bu hafta içinde görevden nihai olarak alınması beklenirken, Brezilya sokaklarında hareketli saatler yaşandı.

Brezilya’da sokaklar karıştı

Ülkenin birçok kentinde Rousseff destekçileri davayı protesto etti, Sao Paulo’da ise polis göstericileri göz yaşartıcı gazla dağıtmaya çalıştı. Frente Povo Sem Medo (Korkusuz Halk) hareketinden göstericilerle polis arasındaki çatışmalar sabaha kadar devam etti. Bazı göstericiler göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanan polise molotof kokteyli attı.

Kentteki gösterilere en az 20 bin kişinin katıldığı belirtilirken, polis göstericileri tazyikli kullanarak dağılmaya zorladı. Başkent Brasilia’da ise binlerce kişi Rousseff’in konuşması sırasında Ulusal Meclis önünde toplanarak geçici Devlet Başkanı Michel Temer aleyhine sloganlar attı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X