Bronz adamlara çiçekli karşılama

U-20 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda Fransa’yı 84-74 mağlup ederek bronz madalya kazanan Ümit Milli Basketbol Takımımız yurda döndü.

Bronz adamlara çiçekli karşılama

İtalya’da gerçekleştirilen U-20 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Milli takımımız organizasyonu üçüncü olarak tamamladı. Bronz madalya için Fransa’nın karşısına çıkan Ümit Milliler ilk çeyreği 20-15 önde kapattı. Fransa’ya karşı doğru adamı arayarak paslaşan Türkiye, ilk yarıyı 46-27 üstün tamamladı. Rakibi karşısında zaman zaman zorlanan Millilerimiz üçünçü çeyreği de 60-48 önde bitirdi. Son çeyrek’te yine etkili oynayan Ümit Millilerimiz maçı 84-74 kazandı. Bu galibiyetle Türkiye, U-20 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olma başarısını gösterdi.

Güzel günler göreceğiz

Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan Türkiye Ümit Milli Basketbol Takımımız, dün yurda döndü. Atatürk Havalimanı’na gelen takımı, aileleri ve arkadaşları çiçeklerle karşıladı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay yaptığı açıklamada, ‘Önce A Milli Kadın Takımımız’ın Avrupa 5’inciliği ile gelen 2016 Olimpiyat Oyunları için eleme maçları oynama vizesi, ardından U-19 Erkek Milli Takımımız’ın Dünya üçüncülüğü ve son olarak da U-20 Ümit Milli Takımımız’ın elde ettiği Avrupa üçüncülüğü. Bunlar tesadüfi başarılar değil. Ben, tüm yaşanan ve yaşanacak başarılarda emeği geçen ve geçecek olan başta yönetici, teknik kadro, oyuncu ve milli takımlarda görev yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Türk Basketbolu’nu güzel günler bekliyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X