Brüksel havalanında hala 50 IŞİD sempatizanı çalışıyor

Belçika’da 31 kişinin öldüğü IŞİD saldırısının hedeflerinden biri olan Zaventem Havaalanı’nda, aralarından üst seviye güvenlik alanlarına girme yetkisi olan 50 IŞİD sempatizanının çalıştığı bildirildi.

Brüksel havalanında hala 50 IŞİD sempatizanı çalışıyor

Durum havalimanı polisinin hazırladığı bir rapor sayesinde ortaya çıktı. Polisler, hazırladıkları raporda, havalimanında çalışan bazı kişilerden şüphelenmeleri üzerine bu kişileri araştırdıklarını belirtirken, araştırmaları sonucu gördükleri Radikal ideolojiler nedeniyle ‘şaşkınlığa uğradıkları’ ifade ediliyor. Polisin saldırıdan sekiz gün sonra yayımladığı raporda, ‘Bu kişiler uçakların kokpitlerine dahi erişim hakkı veren güvenlik kartlarına sahipler. Geçmişte şüphelenilen bazı kişilerin güvenlik kartlarına el konulmuş olsa da, görünen o ki hepsine el konmamış. Şüpheli kişiler, genel olarak mağazalarda, temizlik ve bagaj hizmetlerinde çalışıyorlar’ ifadeleri yer alıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X