Brüksel’de 16 kişi gözaltına alındı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de polisin akşam saatlerinde başlattığı operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında Paris saldırılarına karıştığı iddiasıyla aranan Salah Abdeslam​’ın bulunmadığı bildirildi.

Brüksel’de 16 kişi gözaltına alındı

“Yakın terör tehdidi” alarmının devam ettiği Brüksel’de polis ekiplerince akşam saatlerinde başlatılan operasyonlarda, 16 kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda polisin katılımıyla Molenbeek, Forest, Anderlecht, Jette, Woluwe-St-Lambert, Schaerbeek’te yapılan operasyonlar, 4 saat sürdü.

Operasyonların ardından düzenlenen basın toplantısında, 22 evin arandığı ve 16 kişinin gözaltına alındığı, ancak bunlar arasında Paris saldırılarına karıştığı iddiasıyla aranan Salah Abdeslam​’ın bulunmadığı bildirildi.

Toplantıda, operasyonlar sırasında patlayıcı ve silaha rastlanmadığı, Molenbeek’te bir araca, polisin üzerine sürüldüğü için ateş açıldığı belirtildi.     

Abdeslam​’ın polisten kaçtığı iddia edildi

Belçika medyası, Abdeslam​’ın ülkenin doğusundaki Liege’te polisten kaçtığını ve E40 Otobanı’ndan Almanya istikametine gittiğini öne sürdü. Ancak basın toplantısında bu konuda açıklama yapılmadı, gazetecilerin sorularına da yanıt verilmedi. 

Operasyon sırasında Brüksel şehir merkezindeki Grand Place Meydanı’na çıkan bazı yollar kapatıldı, halktan meydana yaklaşmamaları istendi. Bazı araçlar durdurularak, arama yapıldı. En az iki otelde güvenlik önlemi alınıp, müşterilerden dışarı çıkmamaları istendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X