Brüksel’de önemli buluşma

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, karbon salınımını azaltmak için Brüksel’de Başkanlar Sözleşmesi’ne imza attı. Başkanlar Sözleşmesi, imzacı olan yerel yönetimlerin 2030 yılına kadar bölgelerindeki karbondioksit salınımını yüzde 40 oranında azaltma

Brüksel’de önemli buluşma

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Konseyi’nin öncülüğünü ettiği Covenant of Mayors (Başkanlar Sözleşmesi) AB Parlamentosu’nda imzalandı.

Geçtiğimiz yıl AB ülkeleri dışında tek kent olarak, İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Başkanlar Girişimi Sözleşmesi’ne (Mayors Adapt) imza atan Nilüfer Belediyesi, bu yıl Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalayarak dünyamızın geleceği için güçbirliği oluşturan 56 ülkeden 6500 yerel yönetim arasında yer aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, Başkan Yardımcısı Turgay Erdem ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu’nun yanı sıra Nilüfer Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner ve Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök’le birlikte katıldığı tören, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirildi.

Başkanlar Sözleşmesi, imzacı olan yerel yönetimlerin 2030 yılına kadar idari bölgelerindeki karbondioksit salınımının yüzde 40 azaltılmasını, girişimlerinin bütünleştirilmesi ve uygulamaya konulmasını, AB sınırlarını aşıp küresel bir girişime dönüşmeyi ile dünya çapında yerel yönetimlerin katılımını hedefliyor.

Bu tören öncesinde ise Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Brüksel’de çok sayıda toplantı gerçekleştirdi. 12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Open Days günleri kapsamında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Turgay Erdem ve Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu AB Nezdinde Daimi Temsilciliği Büyükelçi Selim Yenel ve CHP AB temsilcisi Kader Sevinç’le görüştü. Büyükelçi Yenel’le Türkiye’nin AB üyeliği adaylığı konusundaki son gelişmeler hakkında bilgi alan SODEM heyeti, Yenel’e Open Days kapsamında yapacakları görüşmeler hakkında bilgi verdi. Heyet ayrıca, Sevinç’le de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brüksel ziyareti hakkında bilgiler aldı.

 

Brüksel’deki Open Days günlerine SODEM üyesi belediyelerden Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İhsak Gündoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Jale Nur Süllü, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, SODEM Onursal Başkanı Selami Öztürk, SODEM yönetim kurulu üyeleri, belediyelerin meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X