BTB 2016 bütçesini belirledi

Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB) 2016 yılı bütçesi 3 milyon 500 bin lira olarak kabul edildi.

BTB 2016 bütçesini belirledi

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, meclis toplantısının açılışındaki konuşmasında “Üyelerimiz başta olmak üzere Bursa’ya ve ülkemiz ekonomisine hizmette ve fayda sağlamada çıtamızı yüksek tutma çabasındayız. Her sene ortalama yüzde 15 artış öngörerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa Ticaret Borsası’nda hizmeti üyelerimizin ayağına götürmek suretiyle işlem miktarlarımızı arttırıyoruz. Borsamızın faaliyetleri üyelerimize daha fazla hizmet etme endeksli olarak devam edecektir” dedi. 

Yapılan müzakerelerde BTB’nin 2016 yılında tescil ücretlerinden 1 milyon 800 bin lira, hizmetler karşılığı alınan ücretlerden 135 bin lira, yıllık aidatlardan 100 bin lira, kayıt ücretlerinden 15 bin lira ve belge bedellerinden de 10 bin lira gelir elde etmesi öngörüldü. 

ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK

Denk bütçe esasına göre hazırlanan BTB’nin 2016 yılı gelir-gider bütçesinin giderleri arasında ise 365 bin lira Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aidatı, 250 bin lira bağış ve yardım, 205 bin lira eğitim ve fon giderleri, 200 bin lira dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler için harcama yapılması kabul edildi. BTB tarafından 2016 yılı için 53 öğrenciye de ayda 200 lira burs verilmesi onaylandı. BTB’nin 2016 yılı bütçesinde, Bursa canlı hayvan pazaryeri, kesimhane ve karkas et borsası projesi kuruluş çalışmalarının tanıtılması ve ilerletilmesi için harcama kalemleri ayrılarak, yıl içerisinde bu konularda da çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X