BTB’de moraller yüksek

Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB), yılın ilk yarısındaki işlem hacmi 1 milyar 182 milyon 346 bin 356 lira olarak gerçekleşti.

BTB’de moraller yüksek

BTB’nin ocak-haziran aylarındaki işlem hacminde 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 33,2 oranında artış meydana geldi. 

BTB’de geçen sene aynı dönemde 887 milyon 354 bin 140 liralık işlem gerçekleştirilmişti. BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Borsa kotasyonuna tabi ürünlerdeki iç talebin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. 

Ekonomide çarkların hızla dönmeye devam etiğini belirten Matlı, ”Ülkemizin son 26 çeyrektir devam eden büyüme oranları da bunun en önemli göstergesidir. Bursa önemli bir gıda, tarım ve hayvancılık kentidir ve işlem hacmindeki artışta bunun payı büyüktür’ dedi. Makro ekonomik göstergelerde de herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade eden Matlı, Bursa Ticaret Borsası’nda morallerin yüksek olduğunu vurguladı. 

Matlı’nın verdiği bilgilere göre, yılın ilk yarısında Bursa Ticaret Borsası’nda en çok işlem gören ürünler arasında 453 milyon 591 bin lira ile zeytin ilk sırada yer aldı. Bunu 106 milyon 266 bin liralık işlem hacmi ile et ve 97 milyon liralık işlem hacmi ile canlı hayvan takip etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X