BTB’den üniversiteye işbirliği çağrısı

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti.

BTB’den üniversiteye işbirliği çağrısı

İşbirliği olanaklarının ele alındığı ziyarette konuşan BTB Başkanı Özer Matlı, Bursa’nın gıda, tarım ve hayvancılık alanında ciddi markalara sahip bir şehir olduğunu söyledi. 

Matlı, “Her zaman söylediğim gibi Bursa, çok önemli bir sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda çok ciddi bir tarım şehridir. Dolayısıyla bu sektörlerin bugün olduğu yerden bir adım daha ileriye gidebilmeleri için borsa ve üniversitenin işbirliğine ihtiyacı var. BTB olarak üniversitemizle her türlü işbirliğine ve proje önerisine açığız” dedi. Gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyonu merkezine alan bir sistemin oluşması gerektiğini belirten Matlı, BTB ile üniversite arasındaki işbirliğinin kuvvetlenmesi için ilgili bölümlerin öğretim görevlileriyle borsa üyelerini aynı masada buluşturacak bir organizasyonun yapılması talebinde bulundu.

İŞ YAPAN İNSANLARIZ

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, “Bizler; düşünen ve konuşan değil, düşünen ve iş yapan insanlarız. Dolayısıyla Uludağ Üniversitesi olarak, her konuda proje üretmek için çalışmaya hazırız. Bu bağlamda Bursa Ticaret Borsası ile işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.

Göreve geldiklerinden bu yana ciddi çalışmalar içerisinde olduklarına dikkat çeken Ulcay, üniversitenin önümüzdeki 25 yılını planladıklarını vurguladı. Artık Bursa’da şehrin dinamiklerinin aynı dilden konuştuğunu dile getiren Rektör Ulcay, sorunların çözümünün daha kolay olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X