BTB’nin işlem hacmi yüzde 36 artış gösterdi

Bursa Ticaret Borsasının (BTB) işlem hacmi, yılın ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 887 milyon 370 bin liraya ulaştı.

BTB’nin işlem hacmi yüzde 36 artış gösterdi

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 2015’in 6 ayında 887 milyon 370 bin lira ile BTB’deki son 5 yılın en yüksek tescil işlem hacmine ulaşıldığını söyledi. Matlı, böylece geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 36 artış kaydedildiğini belirtti.

Üyelerinin Bursa ekonomisine çok önemli katkı sağladığını vurgulayan Matlı, ‘Bazı ürünlerin ağırlıklı olarak BTB üzerinden alınıp satılması işlem hacmimizi artırmaktadır. Bu işlem hacmi, Bursa’nın önemli bir gıda tarım ve hayvancılık kenti olduğunun kanıtıdır’ dedi. Matlı, 2015 yılının 2014’e göre daha iyi olduğunun altını çizdi.

ZEYTİN İLK SIRADA

Matlı’nın verdiği bilgiye göre, yılın ilk yarısında BTB’de en çok işlem gören ürünler arasında 341,2 milyon lira ile zeytin ve zeytinyağı ilk sırada yer aldı. BTB’de 168,2 milyon liralık işlem hacmiyle canlı hayvan ve et ürünleri ikinci, 63,5 milyon lira ile ayçiçeği ve ayçiçeği yağı üçüncü, 45 milyon lira ile sebze ve meyve ürünleri dördüncü oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X