BTK mobil tarife bildirimlerini onayladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Tarifelerinin Bildirimine İlişkin Usul ve Esasları onayladı.

BTK mobil tarife bildirimlerini onayladı

Düzenleme, mobil elektronik haberleşme hizmetleri sunan işletmecilerce gerçekleştirilen tarife kampanya bildirimlerinde yeknesaklığın sağlanmasını ve uygulamaların izlenmesini içeriyor. 

Buna göre, mobil şebeke işletmecilerince ilgili mevzuat uyarınca BTK’ya tarife bildirimleri 1 Eylül’e kadar hem Elektronik Tarife Bildirim Sistemi (ETBS) üzerinden hem de yazılı yapılacak. Bildirimler, 1 Eylül’den itibaren ise sadece ETBS üzerinden gerçekleştirilecek.

İşletmeciler, tarife kampanya değişikliklerini yeni tarifenin veya mevcut tarifelerin içeriğinde yapacak, ücretlendirme periyodu ve tarife isimlerindeki değişiklikler de dahil olmak üzere her türlü değişikliğin yürürlüğe girmesinden en az 7 gün önce Kurum’a iletecek. Aboneye sunulan hizmetlerin ücreti, KDV ve ÖİV dahil Türk lirası cinsinden bildirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X