BTM dünyaya açılıyor  

Bursa BTM, Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi ile Bursa’da bilim turizminin gelişmesi adına önemli bir işbirliği adımı attı.

BTM dünyaya açılıyor  

 Asya Pasifik Bilim Merkezleri Birliği’nin (ASPAC) üyesi olan Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi ile BTM arasında imzalanan anlaşma ile Tayvan’dan Bursa’ya gelecek olan bilim meraklıları, Bursa BTM tarafından bir hafta süreyle bilim ve kültür kamplarında ağırlanacak. Ayrıca Bursa BTM’nin bilimsel kampları, Tayvan’da da satışa sunulacak. İki merkez arasında karşılıklı deneyim paylaşımını da içeren antlaşmaya, Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Bursa BTM Genel Koordinatörü Fehim Ferik ile Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi Genel Müdürü Shiunn Shyang Chen imza attı. 

2019’UN İLK AYLARINDA BAŞLAYACAK 

BTM Genel Koordinatörü Fehim Ferik, iki merkez arasında imzalanan programı 2019’un ilk aylarında başlatmayı hedeflediklerini belirterek, kış kampı ile start alacak programın yaz kampları ile devam edeceğini söyledi. Programın ilk etapta 3 yıl süreceğini ifade eden Ferik, “BTM olarak kentimizin turizm potansiyeline bilim turlarını da ekleyerek katkı veriyoruz. Bursa’ya katkı koyacak ve bilim turizmini güçlendirecek proje ve programlar üzerinde çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

“TÜRKİYE ÖNCÜ OLABİLİR”

Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi Genel Müdürü Shiunn Shyang Chen ise Türkiye ve Bursa’ya ilk kez geldiklerini kaydederek, 7. THY Science Expo’da 165’in üzerinde stant gördüğünü ve bilim festivaline katılımın kendilerini çok etkilediğini ifade etti. Türkiye’nin kültürel faaliyetlerin yanında bilimsel etkinliklerde de öncü olabileceğinin altını çizen Chen, iki merkez arasında yapılan anlaşmanın sadece başlangıç olduğunu, ilerleyen zamanlarda daha büyük proje ve işbirliklerinde ortak hareket edebileceklerini anlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X