BTM TÜBİTAK’ın yakın takibinde

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirdiği Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni (BTM) yakından takip ediyor.

BTM TÜBİTAK’ın yakın takibinde

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve BTM yöneticileri, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığına atanan Prof.Dr. Şemsettin Türköz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Nezaket ziyaretinde Türkiye’de bilim merkezlerinin kurulması ve yaşatılmasına yönelik çalışmalarda önlerine çıkan bürokratik engeller hakkında Türköz’e bilgi veren Rıfat Bakan,  Türkiye’de bilimsel faaliyetleri yöneten ve yön veren TÜBİTAK’ın bu tür merkezlere ve bilim şenliklerine daha fazla duyarlı olması ve destek vermesi gerektiğini söyledi.  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi olduğunu ve kurulduğu günden bu yana onlarca farklı alanda binlerce atölye çalışmasına imza attığını ifade eden Bakan, yeni kurulacak bilim merkezlerinin sadece eğitim amaçlı tasarlanması gerektiğini, öğrencilerin bilim merkezlerinde konaklamasına ilişkin yatırımlara da öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Prof.Dr. Şemsettin Türköz ise Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni yakından takip ettiklerini, bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Bursa Bilim Şenliği’nin ise güçlü bir marka değeri yakaladığını söyledi.

En kısa zamanda BTM’ye ziyarete geleceğini ve THY Bursa Bilim Şenliği’ni de yakından takip edeceğini söyleyen Profesör Doktor Şemsettin Türköz,  Türkiye genelinde Bilim Merkezleri Çalıştayı düzenleyeceklerini,  Bilim Merkezleri Platformunun resmiyet kazanmasına ilişkin de çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X