BTM Türkiye’ye rol model

TÜBİTAK Bilim Merkezleri Çalıştayı, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde Bursa’da yapıldı.

BTM Türkiye’ye rol model

BTM Genel Koordinatörü Fehim Ferik, ürettiği eğitim teknolojileriyle BTM’nin Türkiye’ye rol model olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan ve bilimi topluma yaymak, çocuklara sevdirmek hedefiyle projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı.

TÜBİTAK BİLMER projesi kapsamında gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Merkezleri Çalıştayı’na; bilim merkezi temsilcileri ve bilim iletişimcilerinin yanı sıra Gazi, Atılım, Gaziosmanpaşa ve İstanbul Teknik üniversitelerinden akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.

BTM’nin ev sahipliğinde Gazi Üniversitesi koordinasyonunda yapılan çalıştayda, bilim merkezlerinin sürdürülebilirliğine ve öğretim kurumlarıyla öğretmenlerin bilim merkezlerinden daha etkin nasıl yararlanabileceğine ilişkin tavsiyeler tartışıldı.

İlk gün gerçekleşen panellerde, proje yöneticileri ve destek veren kurumların temsilcileri ‘BİLMER projesi ve bilim merkezlerinin faaliyetlerine yönelik’ tebliğler sundu.

Bilim merkezlerinde öğrenme ve merkezlerin eğitim kurumlarıyla işbirliklerinin ele alındığı çalıştayda; eğitmenlerin rolleri, ihtiyaçları ve mesleki gelişim gibi konular değerlendirildi.

Çalıştayın ilk gününde söz alan BTM Genel Koordinatörü Fehim Ferik, bilim merkezlerinin sürdürülebilirliği açısından etkinliklerin önemini vurguladı. Kurumun yürüttüğü proje ve etkinliklere ilişkin bilgiler veren Ferik, ailelerin çocukları ile birlikte nitelikli zaman geçirdiği ‘aile üyeliği’, eğitici eğitimleri kapsamında sürdürülen ‘öğretmenler loncası’ ve bilimin toplumla buluşmasında gönüllü elçilik görevini üstlenen ‘bilim elçileri’ projelerini tanıttı.

Genel Koordinatör Ferik, ‘BTM’nin yaptığı etkinlik ve organizasyonların yanı sıra’ ürettiği eğitim teknolojileriyle Türkiye’ye rol model olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X