BTM yeni döneme hazır

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencileri bilimin uygulanabilir ve eğlenceli haliyle buluşturmaya devam ediyor.

BTM yeni döneme hazır

Hafta sonu etkinlikleri bu yıl BTM’de ‘Tematik Atölyeler, Geleceğin Meslekleri ve Minik Mucitler’ atölyeleri  şeklinde planlandı. 

8-12 yaş arası çocukların bilime farkındalık kazanması sloganıyla yola çıkılan BTM’de, çocukların yeteneklerini keşfedip, her bilim dalıyla tanışmaları ve buna bağlı meslek seçimlerine doğru yön vermeleri planlanıyor. Tematik Atölyelere 3 Ekim’de IBM Kids Code Yazılım Atölyesi ile başlayan BTM, IBM ile kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında 50 katılımcı ile ücretsiz yazılım atölyesi gerçekleştirdi.

Kodlama ve yazılım teknolojisi ile geleceğin bilişimcileri, web-sitesi tasarlama ve mobil uygulamaların alt yapısını öğrenerek, kodlamaya giriş yaptılar. Özellikle bilişim teknolojisine ilgi duyan çocukların seçildiği atölye çalışması sonrasında veliler ve çocuklar BTM&IBM işbirliğine teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin Bursalı bilim sever çocuklar için devam etmesini istediklerini söylediler. Tematik Atölyeler BTM’de Astronomi Atölyesi ile devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X