BTM’de gece uçuşu

Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek hedefiyle kentte kazandırdığı ve her geçen gün büyüyen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerle çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesiminin

BTM’de gece uçuşu

Ürettiği eğitim teknolojileri, dönemsel sergileri ve dünya çapında yakaladığı marka başarısı ile Bursa’nın gururu olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, gerçekleştirdiği bilimsel geceleme etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Geçtiğimiz günlerde “Havacılık” ana konsepti ile 10-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen “BTM’de Bir Gece” etkinliğine Türkiye’nin dört bir yanından katılım talebi geldi. Etkinliğin duyurulması ile kayıtlar kısa sürede dolarken 110 öğrenci ile gerçekleşen etkinliğe Denizli’de eğitim gören Özel Ferhatlar Koleji’nden 76 öğrenci de katıldı.

12 gözlemci öğretmenle birlikte Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde bir gece konaklayan Denizlili öğrenciler sivil havacılığa ilişkin küçük yaşta unutulmaz bir deneyim yaşarken, bilime meraklı öğrenciler geceyi bilim merkezi içinde kurdukları çadırlarda geçirdi. CB Sportif Sivil Havacılık Kulübü’nden eğitmenler, katılımcılara serbest ve yamaç paraşütünü anlatırken sivil havacılık pilotları Cem Özdemir ve İbrahim Dinçer ise havadaki deneyimlerini paylaştı.

Gecede planetaryumda kendileri için özel gösterime giren bilimsel filmi, 45 derece geriye doğru yatar koltuklarında 10 metre çapındaki yarım küre şeklinde dev ekranda izlemenin keyfini yaşayan bilim meraklısı öğrenciler, gecenin ilerleyen saatlerinde de 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikasının yer aldığı devr-i dinozor sergisini de gezdiler. Havacılık konsepti ile gerçekleştirilen “BTM’de Bir Gece” etkinliği öğrencilerin merkezde yaptığı sabah kahvaltısı ile son buldu. Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi olarak gerçekleştirdikleri bilimsel etkinliklere gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini, bu etkinliklere yönelik taleplerin sadece Bursa ile sınırlı kalmadığını ve Türkiye’nin dört bir yanından bilimsel atölye ve etkinliklere katılım için kendilerine çok sayıda talep geldiğini söyledi. Bakan “BTM’de Bir Gece” etkinliğini bugüne dek astronomi konsepti ile dizayn ediyorduk. Bu kez arkadaşlar sivil havacılığa ilişkin güzel bir etkinlik tasarlamışlar. Etkinliğe ilişkin kontenjan iki gün gibi kısa bir sürede doldu. Bu etkinliğe sadece Denizli’den 76 öğrenci katıldı. Kontenjanımız kısıtlı olduğundan gelen taleplerin çoğunu karşılayamadık ancak katılım gösteremeyen öğrenci ve veliler üzülmesinler bu ve farklı konseptteki etkinliklerimiz sürecek. Mart ayı içerisinde yine “Bilimsel Geceleme” etkinliğimizi yineleyeceğiz. Bilim meraklıları bizi izleme devam etsinler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X