BTM’de günlük yaz kampları başladı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi çocuklara yönelik bilimsel faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

BTM’de günlük yaz kampları başladı

Günlük Yaz Kampları Ağustos ayı boyunca, 9:30-17:30 saatleri arası, BTM’de yapılıyor.  BTM’de gerçekleşen kamplara 7-12 yaş arası çocuklar katılım gösteriyor. Her gün için belirlenen ayrı temalar, çocuklara bilimi sevdiriyor ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor. Her Salı Robotik Elektronik Günü, her Çarşamba Doğa Bilimleri Günü, her Perşembe Astronomi Günü ve her Cuma Renkler ve Sesler Günü kampları ile çocuklar ilgi alanlarına göre tercih yapabiliyorlar. Bilimsel çalışmaları aynı zamanda grup çalışmaları ve stratejik düşünme kabiliyetleri ile birlikte geliştiren çocuklar, sabah 9:30’dan 17:30’a kadar BTM’de bilimin serüvenine tanık oluyorlar.

GİZEMLİ YOLCULUK

Yaz Kampının ilk gününde çocuklar dijital radyo yapımından, güneş enerjisiyle çalışan robota kadar birçok farklı aktivite gerçekleştirdiler. Bilimsel teorilerin uygulanabilir halini bizzat deneyerek yaşayan çocuklar, Çarşamba günleri kendi mikroskoplarını yapıp bitki hücresini gözlemleyecekler, Perşembe günleri ise gök atlası yapacak öğrenciler, Mars Sergisinde bir saat geçirerek bilgilerini pekiştirecekler. Cuma günleri ise hem renkli hem sesli eğlence dolu bir gün çocukları bekliyor, katılımcılar renkli yansımalardaki ilginç görüntüleri gözlemleyecek ve BTM Survivor ile gizemli bir yolculuk yapacaklar. Günlük Yaz Kampları Ağustos ayı boyunca hafta içi Salı’dan Cuma’ya kadar BTM’de gerçekleşecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X