BTM’de Mars gecesi

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nde “Mars’ta bir gece” adı altında düzenlenen etkinliğe katılan 50’ye yakın öğrenci, geceyi merkezdeki çadırlarda geçirdi.

BTM’de Mars gecesi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, uzay ve havacılığa meraklı çocukları geceleme etkinliğinde buluşturdu. 

 

“Mars’ta Bir Gece’ adı altında düzenlenen bilimsel geceleme etkinliğine katılan 10-14 yaş arası yaklaşık 50 bilim meraklısı, astronot kıyafetleri giydi, BTM içinde kurulan çadırlarda konakladı, teleskopla ile gökyüzünü inceledi ve Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris’in ağzından uzayın gizemini dinledi. Ardından spor oyunu ile devam eden gecede katılımcılar Facing Mars Sergisi içerisinde macera dolu bir Survivor oyunu oynadılar. 

 

Suriyeli Astronot Muhammed A. Faris dev ekranda katılımcılara uzay, astronotluk ve gökyüzü ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Faris’in 1987 yılında uzay yolculuğu esnasında çekilen video görüntülerini de paylaştığı sunumda katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Astronotların ne tarz eğitimlerden geçtiği, nasıl hazırlandıkları, uzayda neler yapıldığı ile alakalı sorular soran katılımcılara Faris tecrübelerini aktardı. Bilim atölyelerinde kavanozlardan led lambalı bir gece lambası yapan öğrenciler ardından macera dolu takım oyunlarına başladılar. Max-Flight, Simülatörler, Planetaryum, Mars’ta Yürüyüş ve Cambaz Bisikletine binen katılımcılar eğlencenin doruklarına çıktı.

 

ALTEPE YALNIZ BIRAKMADI

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay da küçük astronotları uzay yolculuğunda yalnız bırakmadı. Öğrencilerin hepsiyle yakından ilgilenip, sohbet eden Başkan Altepe, Türkiye’nin hedefleri olan bir ülke olduğunu ve bu hedeflere ulaşma yolunda Bursa’nın da lokomotif bir kent olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X