BTM’de ‘max flight’ serüveni

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), ‘Max Flight’ uçak simülatörü ile havacılık meraklılarına profesyonel pilotluk deneyimi yaşatıyor.

BTM’de ‘max flight’ serüveni

Maxflight, sanal gerçeklikle hava araçlarını aslına uygun şekilde kullanmaya imkân sağlıyor. ABD’den gelen sanal gerçeklik simülatörü Max Flight’ı kullananlar, F16 savaş uçağından Red Bull Air Race uçağına, Boing ve Airbus’a dek 7 farklı uçak kokpitinde profesyonel havacılığın en ince detaylarını birebir gözleme şansı yakalıyor.

 

Yatay ve dikey iki eksende 360 derece hareket kapasitesine sahip olan ve 3 boyutlu ekranıyla teknoloji harikası simülatörü deneyimleyenler kendi uçaklarını uçurmanın keyfine varıyor. Gerçeğine yakın bir pilotluk deneyimi sunan ve dünyanın sayılı havacılık merkezlerinde profesyonel pilotluk eğitiminde de kullanılan Max Flight’da  bir uçağın kalkışından havalanmasına, havada asılı kalmasından manevralarına kadar her türlü ayrıntı birebir yaşanıyor. 

Lisansı ve filmleri yenilen Max Flight’ı 10 yaşından büyüklerin kullanmasına izin verilirken kapalı kabiniyle 360 derece dönebilen simülatör oldukça güvenli bir şekilde tasarlanmış. Kabinin içinde Pilot ve Co Pilot koltukları olan simülatör, uçuş joistikleri ve üçlü emniyet kemeriyle de gerçek bir uçak kokpitini andırıyor. Sanal gökyüzünde uçuş keyfi yaşatan Max Flight ile uçak simülatörü aynı zamanda dünyanın en uzun ‘Roller Coaster’ına da dönüşebiliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X