BTM’de uluslararası matematik çalıştayı

Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi ve bilimi topluma yayma hedefiyle kentte kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), uluslararası eğitim etkinlikleriyle de adından söz ettiriyor.

BTM’de uluslararası matematik çalıştayı

Klasik eğitim kalıplarının dışına çıkılarak eğitimde bilimsel farkındalığı artırmak ve öğrencilerin bilimsel gelişiminde, formal eğitime alternatif olarak informal eğitim esasıyla kurgulanan  “Öğretmenler Loncası”  programında bu kez uluslararası matematik çalıştayı düzenlendi. 

Hollanda Utrecth Üniversitesi Matematik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinin sunumlarıyla destek verdiği çalıştayda,  katılımcı öğretmenlere alışılmışın dışında kullanılabilecek matematik öğretim metotları anlatıldı. Çalıştayda ayrıca açılar, geometri ve astronomiyi sevdirerek öğrenmeyi kolaylaştıracak atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitsel matematik öğretiminden Hollanda da uygulanan matematik müfredatına dek birçok konu başlığının ele alındığı çalıştay,   “Öğretmenler Loncası” programının katılımcı öğretmen ve eğitmenleri tarafından ilgiyle takip edildi. Eğitim tekniklerini geliştirmek adına pratik uygulamaları içeren BTM’nin  “Öğretmenler Loncası”,  yeni öğretim yöntemi stratejileri geliştirmesine de fayda sağlıyor.  Bilime merak duyan tüm öğretmenlerin başvurabildiği  “Öğretmenler Loncası”  ile bilimsel kültürün artırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X