BTM’den Mardin’e gönül köprüsü

Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi Mardinli minik mucitlerin hayalini gerçekleştirdi.

BTM’den Mardin’e gönül köprüsü

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM),  Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki çocukların bilimle buluşması adına umut oldu. Mardin’in Midyat ilçesindeki Çavuşoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından gönderilen atölye malzemeleri ile ilçede mini bir bilimsel etkinlik gerçekleştirdiler.  Kimya Öğretmeni Gülhan Güleroğlu ve Biyoloji Öğretmeni Gamze Pınar’ın öğrencileri, araştırmaya, veri toplamaya yöneltmek, toplumda bilime karşı merak oluşturmak amacıyla gerçekleştirmek istedikleri projeye Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi gönderdiği atölye malzemeleri ile destek oldu.  

Gönderilen malzemeler ile deney yapma imkânı bulan öğrenciler,  kısıtlı imkânlarla mini bir bilim şenliği gerçekleştirdiler. Çavuşlu Çok Programlı Anadolu Lisesi okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte bilimsel deney yapmanın heyecanını yaşayan öğrencilere aileleri de eşlik etti. Mutlulukları yüzlerinden okunan Mardinli öğrencilerin sevincine öğretmenleri de ortak olurken,  girişimleri ile etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan öğretmen Gülhan Güleroğlu, Mardin Midyat’ta kısıtlı imkânlarla böyle bir etkinliği gerçekleştirmelerinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Okul müdürü Şehmus Tunç da gönderilen deney düzenekleri ile Midyatlı öğrencilere bilimsel deney yapma imkânı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X