BTM’den sömestr sürprizi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nden (BTM) sömestr sürprizi…

BTM’den sömestr sürprizi

Büyükşehir Belediyesi’nin bilimi topluma yaymak ve çocuklara sevdirmek adına projelendirdiği Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM),  TÜBİTAK’ın desteği ile 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikalarını Bursalılar ile buluşturmaya devam ediyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Devr-i Dinozor sergisi, geride bıraktığımız yıl içerisinde 100 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştı. Bilimsel verilerin ışığında hazırlanan senaryosu ve tanımlanmış dönemlere göre 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikalarının yer aldığı sergi, minikler tarafından çok sevildi.   534 metrekarelik dev bir alan üzerine kurulan, özel dizaynı ve gerçeğe yakın efektleri ile büyüklerin de ilgisini çeken Devr-i Dinozor sergisi, minik meraklılarından gelen yoğun istek üzerine sömestr tatilinde de gezilebilecek. Sömestr sonuna dek açık kalacak olan sergi,  ziyaretçilerini 27 metre boya, 20 ton ağırlığa ulaşabilen otçul Diplodocus replikası ile karşılıyor. Serginin girişinde ise etçil türün en büyüğü, Tyrannosaurus rex   (T-rex)’in dev fosil replikası bulunuyor.

Dinozorların dünyasını keşfedin

Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan sergide,  dinozorların yaşadığı çağlar, 6 farklı sahnede kurgulanırken, o döneme ait dinozor replikalarının,  özel efektler ve bitki örtüsünü içeren dekorlar halinde sunulması gerçeklik hissini arttırıyor. Sergide ayrıca fosilleri veri olarak kullanan dünyanın yaşam tarihinin araştırılmasına yönelik paleontoloji bilimini içeren kazı alanlarından oluşan bölüm de mevcut. Kısa sürede ziyaretçi rekoru kıran Devr-i Dinozor sergisi,   sömestr tatili sonuna dek Pazartesi günleri hariç, 08.00-17.00 saatleri arasında gezilebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X