BTM’nin ünü sınırları aştı

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme hedefi ile kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Makedonyalı öğrenci heyetini ağırladı.

BTM’nin ünü sınırları aştı

Makedonya Kalkandelen, Kumonova, Ohri, Gostivar ve Vrapçiste kentlerindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören öğrenci ve öğretim üyelerinin yanı sıra,  Makedonya Kültür Bakanlığı’nda görev yapan çalışanlardan oluşan heyet, Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi olarak kentte değer katan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezini gezdi, BTM içinde bulunan deney düzeneklerini inceledi.  Bursa Büyükşehir Belediyesi Protokol Şube müdürlüğü tarafından organize edilen “Bursa Kültür Turu”  çerçevesinde ilk olarak Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret eden Makedonyalı öğrenci heyeti, “Altın Çağ’da Bilim” ve Devr-i Dinozor sergilerini de gezdi. Heyete eşlik eden Makedonya İzcilik Federasyonu Başkanı Yetom Zekiri,  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ziyaretlerinin kendileri açısından da önemli bir deneyim olduğunu söyledi. 

Özellikle Devr-i Dinozor sergisinden hayli etkilendiklerini ifade eden Zekiri,  böyle bir merkezin kendi ülkeleri dâhil, Balkanlarda dahi bulunmadığını belirtti.  Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi aldıklarını da ifade eden heyet başkanı Zekiri,  burada edindikleri deneyimleri ülkelerinde paylaşacaklarını söyledi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X