BTM’ye hayran kaldılar

Altınçağ’da Bilim ve Devri Dinozor Sergilerini gezen Uganda Belediye Başkanı David Balaba öncülüğündeki heyet, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne (BTM) hayran kaldı.

BTM’ye hayran kaldılar

BTM Exhibit tarafından tamamen yerli imkânlarla üretilen, 300’den fazla deney düzeneğini içinde barındıran Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi olarak Bursa’ya değer katan Bilim ve Teknoloji Merkezi, Asya ve Ortadoğu’nun ardından Afrika’daki gelişmekte olan ülkelerin de ilgini çekiyor. 

Dışişleri Bakanlığı’nın daveti ile Türkiye’yi ziyaret eden Uganda’nın Busoga eyaleti delegasyonu Bursa’daki teknik inceleme turunu Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ederek tamamladı. 

Uganga Belediye Başkanı David Balaba ile Jınja Belediyesi Başkanvekili Waıdhuuba Jofram’ın da aralarında bulunduğu heyet, önce Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı ardından  “Altın Çağ’da Bilim” ile Devr-i Dinozor sergilerini gezdi. 

Ülkelerinde tarım ve hayvancılığın gelişmesine ilişkin yatırımcı çekmek amacıyla çıktıkları Türkiye gezisinin Bursa ayağında Türkiye’nin en kapsamlı Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etmelerinin kendileri için önemli bir deneyim olduğunu söyleyen Uganda Belediye Başkanı David Balaba, özellikle BTM Exhibit tarafından üretilen Altın Çağ’da Bilim Sergisi’nden hayli etkilendiklerini ifade etti. 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni mükemmel olarak tanımlayan Balaba, “Bursa’daki teknik inceleme gezilerinin en verimli durağı burası oldu diyebilirim. Etkilenmemek, hayran kalmamak mümkün değil” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X