BTM’ye önemli ziyaret

Türk Bilim Tarihi Kurumu yetkilileri, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından geliştirilen, dünyaya buluşları ile yön vermiş, Türkiye’nin bulunduğu coğrafya ve çevresinde bilimsel çalışmalar yürütmüş Müslüman bilim adamlarının çalışmalarının işleneceğ

BTM’ye önemli ziyaret

Ziyaret kapsamında Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulunan heyet, TEYDEB projesi ile ilgili bilgi aldı. Proje kapsamında Türkiye’nin bulunduğu coğrafya ve çevresinde bilimsel çalışmalar yürütmüş, MS600 – 1600 yılları arasındaki dönemde yaşamış Müslüman bilim adamlarının çalışmaları interaktif düzenekler ile ziyaretçilerle buluşacak. Bilim tarihine ışık tutan proje, aslında doğru bilinen yanlışları da ortaya çıkarıyor. Uçan ilk insandan, mikrobun keşfine, robotik ve sibernetiğin atası mekanikçilerden güneşin konumlarını ölçen astronomi bilginlerine kadar uzanan geniş bir alanda ziyaretçileri uygulamalı düzenekler ile bilgilendiriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X