BTSO Ankara’ya çıkarma yaptı

BTSO yöneticileri, Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu ve Fikri Işık’la biraraya geldi. Bursa ile ilgili önemli konuların masaya yatırıldığı görüşmelerde, Rusya krizinin ekonomiye etkileri de konuşuldu.

BTSO Ankara’ya çıkarma yaptı

MEHMET ÇATAKÇI / ANKARA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı heyeti ile Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e ‘hayırlı olsun’ diyen heyet, Bursa ekonomisine yön veren çalışmalarıyla ilgili bakanlara bilgi verdi. 

Bakan Faruk Çelik, zeyaret sırasında yaptığı konuşmada, Bursa’nın çok büyük bir potansiyele sahip olan önemli bir şehir olduğunu belirterek, “Türkiye’yi orta gelir tuzağından kurtaracak yegane şehirlerimizden birisi Bursa’dır. Son seçimlerde iki bakan çıkaran Bursa’nın kalkınması için hep birlikte çalışacağız” dedi. Ülke için çok önemli bir alan olan tarımda bazı önemli gelişmelerin yaşandığının altını çizen Bakan Çelik, “Ancak yeni atılımlara ihtiyacımız var. Hem tarımın hem de hayvancılığın önünü açacak bakış açılarını bir an önce geliştirmeliyiz. Bu konudaki en büyük desteğimiz de sizler olacaksınız, birikimlerinizden faydalanacağız” diye konuştu. 

AVANTAJA DÖNÜŞECEK

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, Faruk Çelik’e yeni görevinde başarılar diledi ve ekledi: ”Farklı dönemlerdeki bakanlık görevlerinizdeki başarılı çalışmalarınızı yakından takip ettik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevinizde de çözüm odaklı yaklaşımınızla yine çok başarılı olacağınıza gönülden inanıyoruz. Bursa artık yeni kabinede 3 bakanla temsil edilmenin ayrıcalığını inşallah avantaja dönüştürecektir.”

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ

BTSO heyetinin ikinci durağı Sağlık Bakanlığı oldu. Heyetin kabul eden Bakan Müezzinoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müezzinoğlu, “Bursa, Türkiye’nin lokomotif kentlerinden birisi. Gerçekleştirmiş olduğunuz çalışmalarla yalnızca Bursa değil, Türkiye kazanıyor. Bu ortak heyecan ve özverinizi kaybetmemeniz için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

BURSA ÖNCÜ OLMALI

Sağlık sektöründe kullanılan ürünlerin ömrünün 5 ile 7 yıl arasında olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “Sektörde sürekli kullanılan materyallerin yenilendiği bir yapı mevcut. Bakanlık olarak aldığımız ürünlerin yerlileştirilmesi konusuna çok önem veriyoruz. Bu anlamda yerli üretimi teşvik edecek düzenlemelere imza atıyoruz. Sağlık teknolojileri üretimi ve sağlık turizmi konularında Bursa’nın öncü olması gerektiğini düşünüyorum. Yürüttüğünüz projeleri çok önemsiyorum. Çalışmalarınıza bir katkımız olursa bundan mutlu oluruz” diye konuştu. 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Çalışmalarıyla sektörlerine ışık tutan 18 sektörel konseyimiz bir çok önemli projeyi bizlere sundu. Sizlerin de büyük önem verdiği Sağlık Serbest Bölgesi Projemiz de Sağlık Konseyimizin çalışmaları sonucu ortaya çıktı. Tıbbi cihazlar kümelenmesi konusunda da stratejik adımlar attık. Tıbbi cihazların üretimi konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

DİJİTAL BAKANLIK DÖNEMİ BAŞLIYOR

BTSO heyetinin Ankara ziyaretlerindeki son durağı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu. Bursalı heyetle biraraya gelen Işık, şunları kaydetti: “Teknoparklar, tasarım merkezleri, Ar-Ge merkezlerine yeni desteklerimiz olacak. Organize Sanayi Bölgeleri ile iligili de bazı düzenlemeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Ayrıca mevzuatla ilgili ciddi değişiklikler yapacağız. Artık dijital bakanlık dönemini başlatıyoruz. Örneğin evrak bürokrasisini yüzde 60 azaltıyoruz. Diğer evrak mevzuatını da  dijital platform üzerinden yürüterek iş dünyamıza kolaylık sağlayacak ve zaman kaybını da önleyeceğiz. İzmit Milletvekili olsam da Bursa da benim en çok önem verdiğim şehirlerimizin başında geliyor. İnşallah sizlerle daha sık biraraya gelerek hem Bursamızın hem de Türkiyemizin kalkınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

BTSO Başkanı Burkay da, Bakan’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

İKİ BAKANLA İSTİŞARE TOPLANTISI

BTSO heyetinin Ankara ziyaretleri kapsamında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile istişare toplantısında bir araya geldi. Bursa’ya ilişkin birçok konunun ele alındığı toplantıda Rusya krizinin ekonomiye etkisi de gündeme geldi. İki bakan ayrıca Olay’a özel açıklamalarda bulundular. Krizin derinleştirilmesinden iki ülkenin de zararlı çıkacağını belirten bakanlar, meselenin soğukkanlı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade ettiler. Bakan Müezzinoğlu, ”Rusya Türkiye’nin haklılığını öyle veya böyle kabullenir ve kısa sürede her iki ülke de kazanmış olur. Yoksa iki ülkenin de kaybedeceği süreçlere hızla yürümek Rusya açısından da çok avantajlı olmaz” dedi. Bakan Faruk Çelik ise şu ifadeleri kullandı: ”İki dost ülkenin oturup konuşması gerekiyor. Bu meseleyi çözmek, nerede bir yanlışlık var onu bulmak gerekiyor. Ne Rus çiftçisinin, ne Türk çiftçisinin bu işlerde bir dahli yok, kusuru da yok. Bunun ceremesini Rus halkına ve Türk halkına dönük faaliyetlerle çözüme kavuşturmak ve orada çözüm aramak doğru değil. Çözüm diplomaside.”

RUSYA KRİZ MASASI OLUŞTURDUK

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, iki bakanla yaptıkları istişare toplantısında, olumsuzlukların aşılması için kriz masaları oluşturulduğunu belirtti. Burkay, şöyle devam etti: “Kısa vadede bir olumsuzluk mutlaka yaşayacağız öyle gözüküyor. Limanlarda yaş meyve sebzenin bekletilmesi. Sadece Rusya’daki limanlarda değil, yine Avrupa’daki bazı limanlarda da Rusya’ya geçişi bekleyen mallarımız var. Ama bunları aşmak için bakanlıklarımız kriz masaları oluşturdu. Biz de TOBB bünyesi altında Rusya kriz masası oluşturduk.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X