Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Kuşku yok ki… Kurumlar adına proje üretmek çok önemli. Ne var ki, projeyi üretmekle iş bitmiyor, uygulanabilir olması da önemli. Bundan da kurumlar ve temsil ettikleri camiaların yararlanmaları gerekiyor.
Yoksa, uygulanamayan projeler işe yaramıyor.
İşte…
İbrahim Burkay 2013 yılında BTSO Başkanlığı görevi Celal Sönmez’den devralırken, projelerle yola çıktı. Geçen süreçte de projelerini gerçekleştirip BTSO kurumsal yapısı yanında, üyelerin iş hacmini genişleten adımlar attı.
Dahası…
İş dünyasının, yaşadığı kent Bursa’ya katkısını sağladı.
Geçen hafta…
Tek listeli seçimle camiasının tam güvenini bir kez daha alan BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı kutlamak için aradığımızda, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerin ardından yeni dönemde BTSO ve Bursa’yı ne beklediğini sorduk.
Net bir hedef açıkladı:
“Bizim bu dönemdeki en büyük konumuz insana yatırım olacak. Özellikle nitelikli insan kaynağını arttırma adına çok önemli projeler yapacağız.”
İlk adımı…
“Mesleki eğitimle ilgili yoğun çalışmalar başlatarak” atacaklarını vurgulayıp kente mesaj verdi:
“Şehir içinde kalan plansız sanayi alanları var. Bunları şehir dışında planlı alanlara taşımak için yoğun gayretimiz olacak. Çevre kaygısını da anlayışla karşılıyorum. Kaygılarını gidermek için çalışacağız.”
Hedefi tekrarladı:
“Ovaya yayılmış plansız sanayi alanlarını, şehir dışındaki tarım ve orman vasfı olmayan marijinal alanlara taşıyacağız.”
Ardından da…
Yeni dönem hedeflerinden birini açıkladı:
“Yeni sanayi bölgelerine kentten ulaşım ve işçi servislerinin oluşturacağı trafik ortada. Bu bölgelerde uydukentler ve lojistik merkezlerle şehrin trafik problemini ortadan kaldırmak istiyoruz.”
Sonra da…
“Bursa’yı öne çıkaracak kongre ve fuar turizmini çok geliştireceğiz” dedi ve ekledi:
“Kongre ve fuar turizminde Bursa kendi coğrafyasının merkezi olacak.”
‘Şehrin aklı’ gençler için Şehir Fonu geliyor
Sohbetimizde… BTSO Başkanı İbrahim Sönmez çok özel bir proje açıkladı:
“Gençlerimizi ‘şehrin aklı’ görüyorum. Bu genç beyinlerin Bursa’dan kaçmalarının önlemek için de Şehir Fonu kuracağız. Bu fon, değişik fikri ve bir ürünün üst modeli önerisi olan gençlere ‘melek yatırımcılık’ yapacak.”
Ayrıca…
Tarihi Çarşılar ve Hanlar Bölgesi esnafını edilgenlikten kurtarıp e-ticarete yönlendirecek Dijital Dönüşüm Merkezi’ni de önemsiyor.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…