BTSO ‘eylem’e desteğe hazır

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yapısal dönüşümleri kapsayan 64. Hükümet Eylem Planı’nda, esnafa, girişimcilere ve emek yoğun sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik, büyük kamu desteklerinin verildiğini

BTSO ‘eylem’e desteğe hazır

Açıklanan planın iş dünyasının gündeme getirdiği ve talep ettiği birçok alanı kapsadığına dikkati çeken Burkay, ”İlk 3 aylık dönemde çoğunlukla gençlere, yeni işe başlayacaklara, küçük ölçekli işletmelere ve çalışmayan kesime yönelik eylemlere ağırlık verilirken, ilk 6 aylık dönemde ise daha çok reel kesimde dönüşümü sağlayacak reformlara yer verilmesi önemli. Uzun süredir iş dünyasının talep ettiği konuların hükümet programında yer almasından memnuniyet duyduk” dedi. Burkay, bunların hayata geçirilmesi adına iş dünyası olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

‘MALİYET’ UYARISI

Eylem planı kapsamında ihtiyaç duyulan yeni modellerin özel sektör ile çalışılarak hazırlanması gerektiğini dile getiren Burkay, şöyle devam etti:

”Asgari ücret, kadın çalışanlar, kıdem tazminatı, yarı zamanlı çalışma, istihdam büroları gibi çalışma hayatını ilgilendiren ana başlıklar kısa sürede hayata geçecek. Bu düzenlemelerin sektörlerin ve firmaların maliyetlerini fazla etkilemeden hayata geçirilmesi için hükümet ile özel sektör arasındaki işbirliği ve istişarenin güçlü bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Genel itibariyle bir yıl içinde bu eylemlerin tamamının ortak akılla hayata geçirilecek olması, ekonomik kalkınmamıza ciddi bir ivme sağlayacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X