BTSO girişimciler ile yatırımcıları buluşturacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması ve yatırımcılarla buluşturulması için ‘Girişimci-Yatırımcı Buluşması’ projesini hayata geçirmeyi hedefliyor.

BTSO girişimciler ile yatırımcıları buluşturacak

Ekonomi İlişkiler ve Finans Konseyi toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, sektörel konseyler ile ortak hareket ederek eylem planlarını belirlediklerini ifade etti. 

BTSO Akademi Projesi kapsamında firmaların uzman kadrolarına profesyonel ölçülerde eğitimler verildiğini hatırlatan Duran, “Genç girişimcilerimizi iş dünyası içinde yer almasını sağlayacak yolları bulmalıyız. Ülke olarak her yıl iş piyasasına katılan gençlerimize yeni istihdam alanları oluşturmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu hedefe ulaşmanın yolu da girişimci sayımızı artırmaktan geçiyor. Bu kapsamda Sektörel Konsey raporumuzda da yer alan ‘BTSO Girişimci-Yatırımcı Buluşması’ platformunu oluşturmak istiyoruz” dedi.

GİRİŞİMCİYE MENTÖRLÜK DESTEĞİ

Ekonomik İlişkiler ve Finans Konseyi Başkanı Ali İhsan Türkmen de, BTSO’nun öncülüğünde konsey olarak ‘Girişimci Yatırımcı Buluşması’ için bir organizasyon gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Buluşmanın girişimcilere finansman desteği sağlama noktasında önemli fayda sağlayacağını vurgulayan Türkmen, “Genç girişimciler ile yatırımcıların bir çatı altında toplanması, yeni girişimlerin ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak. Melek yatırımcılardan da bu konuda destek almayı hedefliyoruz” diye konuştu. Buluşma ile ilk olarak girişimci adayları belirlenecek. Bu girişimcilere mentörlük desteği sağlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X