BTSO ‘iş’te köprü oluyor

BTSO’nun Hizmet Binası, Altıparmak Temsilciliği ve DOSAB Yerleşkesi ile Barakfakih’te kurulan istihdam bürolarında görevli uzmanlar, şimdiye kadar 250’ye yakın firmayı ziyaret ederek, bine yakın istihdam talebi aldı.

BTSO ‘iş’te köprü oluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde İŞKUR ile birlikte 4 ayrı noktada açılan İstihdam Büroları, firmalara rehber oluyor.

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan ‘İstihdam Seferberliği’ne destek vermeye devam ediyor. BTSO Hizmet Binası, BTSO DOSAB Yerleşkesi, Barakfakih ve BTSO Altıparmak Temsilcilik binasında hizmete açılan istihdam büroları, firmalardan istihdam talebi alarak, işçi ve işveren arasında köprü oluyor. İstihdam Bürosu uzmanları, sanayi bölgelerindeki şirketleri ziyaret ediyor, firma yöneticilerine devletin sunduğu teşvikleri anlatıyor. Merak edilen birçok soruya cevap veren uzmanlar, firma yöneticilerinden istihdam etmeyi planladıkları çalışanlar konusunda da talep topluyor.

BÜYÜMENİN BAŞ MİMARLARI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülke olarak başlatılan istihdam seferberliğine BTSO olarak destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Seferberlik ruhuyla yılsonuna kadar iş dünyası temsilcilerinin gayreti ve özverisi sayesinde ilave 80 bin yeni istihdam oluşturmayı hedeflediklerini belirten Burkay, Bursa’da yılın ilk 3 ayında 19 bin yeni istihdamın sağlandığına işaret etti.

Burkay, BTSO olarak iş arayan ile işvereni aynı platformda buluşturan ‘İstihdam Büroları’nın istihdam seferberliğine güç kattığını vurguladı. Burkay, “İŞKUR ile birlikte kurduğumuz ‘İstihdam Büroları’ ile hem şirketlerimize teşvikleri anlatıyoruz hem de firmalarına personel almalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

ZAFERİN CEPHANESİ ÜRETİMDİR

İstihdam Büroları uzmanları tarafından şimdiye kadar 250 firmanın ziyaret edildiğini ve binden fazla mavi ve beyaz yaka çalışan talebi alındığını kaydeden BTSO Başkanı Burkay şöyle devam etti: 

“Dört ayrı bölgemizde kurulan merkezlerimiz, her gün çok sayıda firmayı ziyaret ederek istihdam taleplerini alıyor. Zaferin cephanesi üretimdir anlayışı ile Türkiye’yi gelecek hedeflerine koşar adım ilerleyen bir ülke haline getirmek için istihdam seferberliğine devam edeceğiz. İş dünyası olarak ülkemizin geleceği için daha çok çalışarak üretecek ve daha çok istihdam sağlayacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X