BTSO, KOBİ’lerin yanında

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin ivme kazanmasında en önemli role sahip KOBİ’lere ihtiyaç duydukları kaynaklardan daha fazla faydalanabilmeleri amacıyla önemli destekler sunduklarını söyledi.

BTSO, KOBİ’lerin yanında

Oda’dan dün gerçekleştirilen seminerde konuşan Burkay, “Küresel Fuar Acentesi Projemiz kapsamında KOSGEB kaynaklarından firmalarımıza 10 milyon TL’den fazla destek sunduk. Ur-Ge ve kümelenme projeleri kapsamında da KOBİ niteliğindeki 1.000’e yakın firmamıza toplamda 170 milyon TL’ye ulaşan desteklerden yararlanma imkanı oluşturduk. Finans kaynaklarına erişim ve nakit sıkışıklığı yaşayan işletmelerimizin kullanımına da Halkbank ile yaptığımız anlaşma kapsamında 60 milyon TL kaynak aktardık” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde hayata geçirilen Nefes Kredisi’ne en fazla katkıyı sağlayan Odalar arasında BTSO’nun bulunduğuna da dikkat çeken belirten Burkay, “Reel sektörümüzle finans sektörümüzün el ele vererek oluşturduğu 5 milyar TL’lik kredi hacmi ülke ekonomimize de nefes aldıracak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X