BTSO New York’ta ofis açacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası dünyaya açılıyor. İlk merkezi New York’ta faaliyete geçireceklerini belirten Oda Başkanı Burkay, “Manhattan’da kiraladığımız binada çalışmalar sürüyor. 2017 sonunda dünyanın önemli 10 noktasında olacağız” dedi.

BTSO New York’ta ofis açacak

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, New York/Manhattan’da bir merkez açacaklarını açacaklarını söyledi.

 

Burkay, dün Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen aylık olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde dünyanın önemli merkezlerinde ofisler ve ticaret merkezlerini hayata geçireceklerini belirtti. İlk merkezi New York’ta Manhattan’da faaliyete geçireceklerini ifade eden Burkay şunları kaydetti: ”Manhattan’ın en önemli binalarından bir tanesinin komple katını kiraladık. Burada her türlü yapısıyla Bursa iş dünyasına ve sektörlerimize hizmet edecek bir yapıyı oluşturuyoruz. 2017 yılında New York’taki ilk merkezimiz açılıyor” dedi.

 

İKİNCİSİ ŞANGHAY’A

 

New York’un ardından Şanghay’da ve Avrupa’nın bir kaç tane önemli noktasında merkezler açacaklarını dile getiren Burkay şunları kaydetti: “Hedefimiz 2017 sonunda dünyanın Bursa için önemli olan 10 noktasında merkezimizi açmak. Bu projemizi Ekonomi Bakanlığı ile birlikte götürüyoruz. Burada her merkez için 1,5 milyon dolar kira desteği, 500 bin dolar personel desteği ve 300-350 bin dolar da tanıtım desteği alıyoruz. Her merkez için 2 milyon 350 bin dolarlık Ekonomi Bakanlığı’ndan destek alacağız. Kalan yüzde 20’lik kısmı da o merkezde faaliyet gösterecek üyelerimiz ve BTSO tarafından karşılanacak. Yani 100 milyon liranın üzerinden bir kaynağı da üyelerimizin hizmetine sunmuş olacağız.”

 

GLOBAL OYUNCU OLMA YOLUNDA ADIMLAR

 

İş adamlarının ellerinde bavullarla dünyayı dolaşıp mal satma döneminin bittiğini vurgulayan Burkay, ”Şimdi bir pazarda ciddi oyuncu olmak istiyorsanız orada mutlaka yerel oyuncu hüviyetine kavuşmanız gerekiyor. Orada yerleşik düzeniniz olması gerekiyor. Bu merkezler Bursa’nın dış ticaretine de olumlu yansıyacak. Yapılan hiçbir şey boşuna değil. Bu merkezler Bursa iş dünyasının önünü açacak. 37 bin üyemizin global oyuncu olması yolunda adımlarımızı atıyoruz.”

 

ÜYELERE 1 MİLYAR TL KAYNAK

 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, zor bir dönemden geçildiğine işaret ederek, bu süreçte küçük de olsa can suyuna ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Hazine, Maliye Bakanlığı, Kredi Garanti Fonu ve TOBB ile çok önemli bir proje yürüttüklerinin altını çizen Burkay, ”Bu hafta sonuna kadar anlaşma sağlanacak ve önümüzdeki hafta da KOBİ’lerimize müjdeyi vereceğiz. BTSO olarak bu projede en büyük katkıyı koyan odalardan biri olacağız. Kredi temininde KOBİ’lerimizin en büyük sıkıntısı teminatlandırma. Burada kredi garanti fonunu devreye koyarak yüzde 85’i kredi garanti fonunun teminatıyla, yüzde 15’i de ilgili finansör bankanın teminatıyla yaklaşık Oda olarak 1 milyar TL’ye yakın kaynağın üyelerimize fonlanmasıyla ilgili bütçe oluşturduk. İki banka ile bu anlaşma yapılacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X