BTSO, YOİKK’te Bursa’nın ortak sesi oluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kamu-özel sektörü arasında köprü görevi üstlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantılarında Bursa’yı güçlü bir şekilde temsil etmeye devam ediyor.

BTSO, YOİKK’te Bursa’nın ortak sesi oluyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki Kurul’da Bursa, 10 isimle temsil ediyor. TOBB Genel Merkezi’nde Ar-Ge ve fikri hakların ele alındığı toplantıya 33. Meslek Komitesi Üyesi Dr. Mustafa Uysal katıldı. YOİKK bünyesinde Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Ar-Ge Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Uysal, toplantıya ilişkin bilgi verdi.

ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR

Uysal, ”Bizim için önem taşıyan birçok konuyu görüşme fırsatı bulduk. Fikri mülkiyet hakları ihlaline konu olan ürünlerin imhasına yönelik kanun çalışmasının yapılmasını talep ettik. Aynı zamanda daha önce yurtdışından tedarik edilen test ve yazılım destekleri ile ilgili yerli üretimlere ayrıcalık sağlanması konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

BTSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay da, YOİKK’in Türkiye’de iş ortamının iyileşmesinde katkılar sağladığını ifade etti.

Burkay, söz konusu toplantıların Türkiye’nin daha kolay yatırım yapılacak bir ülke haline gelmesinde önemli bir rolü olduğunu anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X