BTSO’dan 30 milyon TL kredi desteği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Halkbank ile 23 Haziran’da imzaladığı protokolle 37 bin üyesine aylık 0,85’lik faiz oranıyla sunduğu kaynağa Bursa iş dünyası büyük ilgi gösterdi.

BTSO’dan 30 milyon TL kredi desteği

Önceki yıllardan farklı olarak kredi üst limitinin 100 bin liradan 125 bin liraya yükseltildiği protokol kapsamında 268 firma, söz konusu 30 milyon liralık kaynağın tamamını 5 iş gününde kullandı. Halkbank ile bugüne kadar 10 protokol imzalayan BTSO’nun üyelerine sunmuş olduğu finansman desteği, böylece ilk kez bu kadar kısa bir süre içerisinde kullanılmış oldu. Firmaların yüzde 70’i üst limit olan 125 bin liralık krediyi 12 ay vade ile ödemeyi taahhüt etti.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Halkbank ile bugüne kadar 10 protokol imzaladıklarını hatırlatarak, “Son protokolümüzle birlikte toplamda 6 bin 500’e yakın üyemiz, 340 milyon lirayı aşan desteklerimizden faydalanmış oldu. Bursa iş dünyasına bayram müjdesi niteliğinde sunduğumuz 30 milyon liralık kaynağın 5 iş günü gibi kısa bir süre içerisinde kullanılmış olması da ne kadar doğru bir destek paketini üyelerimizin hizmetine sunduğumuzu da kanıtladı” dedi. Burkay, finansmana erişim noktasında üye odaklı çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X